Lifestyle Travel

Two schools in one day – Day 8

2015-10-12

Day 8:
Ma a túlélésé volt a főszerep. 😀
7:30 tól tanítottam a School E-ben 08:30 ig. Tegnap 01:00 körül feküdtünk le, reggel 05:30 kor már kelni kellett.
Ez az iskola Hong Kong top iskolái között van, elképesztően nagy, mindennel felszerelt általános iskola és gimnázium. Nagyon furcsa, szokatlan volt a tanítás: 16 kisfiúval kellett foglalkoznom, akik 8 és 11 év között voltak. Hát, nem volt egyszerű feladat!!  Teljesen más hangnemben, stílusban kellett velük beszélni, mint az eddig megszokott lányokkal. (Ez persze az óra vége felé derült ki számomra.. 😀 ) Cukik voltak, csak holnapra lehet, hogy nem lesz hangom.
Ez után Monkeval elmentünk reggelizni. Egy ‘toastbox’ nevű helyre ültünk be, rápillantottam a menüsorra, megláttam, hogy ‘ordinary toast’ és egyből mondtam, hogy nekem az tökéletes lesz. A képről úgy ítéltem meg, hogy sonkás-sajtos lehet, meg hát egyébként is, mi mást jelenthetne az ‘ordinary’. 😀 Tévedtem. Nagy megdöbbenésemre édes volt és kiderült, hogy kókuszos-mézes-tojásos krém jelenti náluk az átlagos pirítóst; haha. Különleges és finom volt, a tejes teával oedig nagyon passzolt! Nagyon jót beszélgettünk reggeli közben, több, mint egy óráig ott voltunk ott.
A délutáni tanítás a School B-ben volt, ez az a gimnázium, ahol múlthéten felléptünk. 14-en voltak, nagyon kezdő szinten, egészen az alapokat kellett tanítani. Elég hosszúnak tűnt a két és fél órás tanítás, már csak azért is, mert bár nagyon próbálkoztak, de nem értették meg amit magyaráztam nekik, nem tudtak válaszolni, és ez igen megnehezítette a kommunikációt. 😀
Holnap egy kis városnézés következik, #cannotwait!!
Sokpuszi

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply amkpici 2017-03-30 at 23:47

  …Take a look for more Information on that topic

  […]Nice blog here! Also your website lots up fast![…]

 • Reply sana nefes yok 2017-04-15 at 09:34

  Look here:

  […]Excellent weblog right here! Additionally your site quite a bit up very fast![…]

 • Leave a Reply

  Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com